Strid om spelautomater

Spelautomater har alltid varit en lukrativ affär och det florerar såväl olagliga som lagliga, automater som det fifflats med och helt riktiga. Uthyrning av spelautomater dominerades länge av två företag, Adonbolagen och RK Company. Det sistnämnda ägdes, eventuellt är ägt, av den så kallade spelkungen Rade Kotur. Men utöver dessa två grupperingar har det varit en rad olika gangstergäng och kriminella nätverk inblandade i verksamheten.

Uppenbarligen pågår det just nu nån from av maktkamp kring spelmaskiner. Fler kiosker och gatukök i Göteborg har nämligen uppsökts av maskerade män som slagit sönder maskiner. Vid Odinsplatsen på Stampen, vid Preemmacken i Tynnered, På Delsjövägen i Örgryte och vid Olskrokstorget. Sistnämnda gatukök har inte anmält det inträffade. Samtliga angripna kiosker och gatukök har hyrt maskiner av Adonbolagen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements