Polisen ingrep mot flyktingaktivister

I flera dagar har flyktingaktivister blockerat Sagåsens flyktingförvar för att försöka förhindra utvisningar till Irak. Utvisningar som sker i strid med Europarådets och UNHCR:s rekommendationer. På natten till idag ingrep polisen för att få bort aktivisterna. Det var förstås väntat att ett polisingripande skulle komma förr eller senare och eftersom utvisningarna är planerade till onsdagen med ett plan från Stockholm är det inte helt förvånande att polisingripandet skedde just idag.

Enligt uppgifter från aktivister på plats ska enskilda polismän ha slagit/misshandlat enskilda aktivister när de fördes in i bilarna. Övergreppen har enligt uppgift skett under ögonblick när polisbefäl haft ögonen åt andra håll. Från aktivisterna ska inget våld ha förekommit enligt polisbefäl på platsen.

De flesta aktivister är omhändertagna och kommer förmodligen snart att släppas. Några är gripna som misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten. De kommer med all sannolikhet också att släppas efter att de hörts.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements