Polisen ingrep mot flyktingaktivister

I flera dagar har flyktingaktivister blockerat Sagåsens flyktingförvar för att försöka förhindra utvisningar till Irak. Utvisningar som sker i strid med Europarådets och UNHCR:s rekommendationer. På natten till idag ingrep polisen för att få bort aktivisterna. Det var förstås väntat att ett polisingripande skulle komma förr eller senare och eftersom utvisningarna är planerade till onsdagen med ett plan från Stockholm är det inte helt förvånande att polisingripandet skedde just idag.

Enligt uppgifter från aktivister på plats ska enskilda polismän ha slagit/misshandlat enskilda aktivister när de fördes in i bilarna. Övergreppen har enligt uppgift skett under ögonblick när polisbefäl haft ögonen åt andra håll. Från aktivisterna ska inget våld ha förekommit enligt polisbefäl på platsen.

De flesta aktivister är omhändertagna och kommer förmodligen snart att släppas. Några är gripna som misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten. De kommer med all sannolikhet också att släppas efter att de hörts.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

4 svar på “Polisen ingrep mot flyktingaktivister”

  1. De Irakier som det är frågan om har överklagat till europadomstolen. Sverige försöker dock göra processen kort och avvisa dessa personer INNAN fallet hunnit prövas i europadomstolen. Vad Sverige i praktiken sysslar med är rättshaverism och brott mot de fundamentala demokratiska spelregler som säger att man har rätt att få sitt fall juridiskt prövat.

    Värt att notera är att de flesta EU-länder på grund av säkerhetsläget inte avvisar människor till Irak. Sverige utgör tillsammans med en handfull andra länder dock ett undantag.

Kommentarer är stängda.