Oacceptabla avvisningar till Irak

Flertalet länder i Europa har stoppat utvisningar till Irak när det gäller asylsökande flyktingar. Men inte Sverige. Sverige utvisar såväl kristna som homosexuella till mycket osäkra förhållanden i Bagdad. Detta trots att Europarådet, FN:s flyktingkommissariat UNHCR och Amnesty kritiserar utvisningarna.

Flera aktioner från flyktingaktivister har genomförts för att försöka stoppa utvisningarna. Förvaret vid Sagåsen i Kållered i södra Göteborg blockerades i flera dagar och vid förvaret i Märsta har också genomförts protester. Resultatet har än så länge bara blivit en uppflammande diskussion om Sveriges flyktingpolitik.

Intressant?
Bloggat: Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 svar på “Oacceptabla avvisningar till Irak”

  1. Vilket land i Europa har per capita tagit emot flest asylsökande från Irak? Vilken stad i Sverige har tagit emot fler flyktingar från Irak än hela USA gjort?
    Det är lätt att vara generös med andras pengar….

  2. Just det, felezzo. Och vilket land kritiserar Amnesty, Europarådet m.fl? Alla vet att man ska söka uppehållstillstånd från svensk ambassad eller konsulat i sitt hemland. Kommer man hit utan rätt tillstånd så ska man åka ut.

  3. Klarar ni inte att skriva kommentarer som följer mina kommentarsregler så får ni inte med kommentarerna.

    http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

    Dvs, det ska handla om det jag skrivit om. I detta fall, utvisningarna till Irak, situationen i Irak och aktionerna för att förhindra utvisningar. En generell diskussion om flyktingpolitik med detta som utgångspunkt kan jag också tänka mig. Men faktapåståenden ska beläggas med källor.

Kommentarer är stängda.