Varför har DN en islamofobisk debattartikel av Åkesson?

Det har alldeles nyligen kommit en rapport från Säpo som faktiskt visar att det i praktiken inte finns något problem med muslimsk fundamentalism i Sverige. I det läget väljer DN att försöka normalisera Jimmie Åkessons fördomar om att det finns ett fundamentalistiskt hot och fundamentalistiska muslimska attityder bland ungdomar. Det hela har just studerats och det studeras nästan varje år i rapporter från Ungdomsstyrelsen. Problemet existerar inte.

Därför frågar man sig varför DN vill publicera ett islamofobiskt debattinlägg som inte tar hänsyn till den verklighet som finns, de rapporter som finns, utan som tillåts fabulera friskt kring misstankar om fundamentalism.Det är inte annat än att man misstänker att DN faktiskt vill föra ut en islamofobisk agenda och att man vill gynna sverigedemokraterna genom att skriva mycket om dem. För ett medvetet beslut från tidningen är ju det hela.

Det behövs ingen studie om fundamentalism bland ungdomar, studier har redan gjorts och de visar att fundamentalistisk islam inte är något som helst problem. Jimmie Åkesson och DN sprider helt enkelt lögner och fördomar.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Så mycket för din argumentation, sorgligt.

    • Anonym

      /*oförskämt personangrepp borttaget*/ #AS Till bloggen och andra: Vi måste nog börja förstå det här på ett nytt sätt: Högern _vill_ att SD ska växa så de inte kan undvika att liera sig med dem. Vi vet båda att SD är ett utmärkt parti för splittrandet av arbetarklassen. Kampen för att normalisera SD påbörjade Carl Bildt och Beatrice Ask redan på valnatten när de referade till V och SD som ”extremistpartierna”. Med denna kommentar lyckas man på ett paradoxalt sätt att både normalisera SD och frysa ut V. Det finns inget parti som är så litet som får så mycket uppmärksamhet. Det är givetvis för att högerns utomparlamentariska rörelse – SvD, DN, Expressen – vill ha kvar SD.