Hovrätten friar terrordömda?

De två svenskar av somaliskt ursprung som tidigare dömts till fängelse för stämpling till terrorbrott kommer eventuellt, kanske till och med troligen, att frias. De dömdes i tingsrätten till 4 års fängelse men de har nu släppts ur häkte. Ett sådant frisläppande brukar tyda på att de i alla fall inte döms till fängelse. Frias de är det en seger för rättvisan.

Detta är enligt min bedömning helt riktigt. Al-Shabaab är en stridande part i ett krig och alltså ingen terrororganisation. Att eventuellt ha planerat något som eventuellt skulle äga rum i Somalia och för en organisation som inte är en terroristorganisation är inte och ska inte vara ett brott.

Att en av de två åtalade och tidigare dömda har bott ihop med en av de misstänkta för något som verkar vara ett påhittat terrorhot mot den danska tidningen Jyllands-Posten har använts för att ytterligare misstänkliggöra de misstänkta för de eventuella terrorbrottet i Köpenhamn. Frias de två  nu i hovrätten blir naturligtvis misstankarna mot de svenskar som är misstänkta för att ha planerat ett terroristbrott i Köpenhamn ännu svagare än de redan är.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Så kan sverige äntligen sälla sig till de länder där man basunerar ut terrorgripanden jättestort, har världens övervakade rättegång i tingsrätten och annonserar straffen som en ”framgång i kriget mot terrorismen” men i samma ögonblick ärendet kommer upp i högre instanser så frias de inblandade, fast här med betydligt lägre utbasunering än tidigare.. Samma historia förekommer om och om igen överallt i europeiska länder numera..

    Kan ni svenskar inte se mönstret i detta så måste jag tyvärr äta upp er.

    • Äntligen? Till de länderna har vi väl hört länge. Ta bara bombhotet mot Nordstan.