Boultbee är inte ensamma

Svenska Dagbladet har haft en serie artiklar om den vanskötsel av fastigheter och plundring som företaget Boultbee ägnar sig år. Serien är skriven precis som om Boultbee är det enda bolag som beter sig på detta sätt. Vilket naturligtvis inte är sant.

Misskötsel är legio, normalt inom fastighetsbranschen. Som en följd av avreglering, utförsäljning och privatisering. Genom att det inte finns lokaler och bostäder i tillräcklig omfattning och/eller på rätt ställen så finns inget incitament att sköta de fastigheter som bolagen har. Inte om vinsten blir större genom misskötsel. För vinsten är ju privata fastighetsbolags drivkraft.

Andra ökända företag i branschen är ES Fastigheter (Erik Selin), Acta, Newsec, Wallenstam, Tobisson och Centerplan.

Intressant?
Bloggat: Lasse,
Borgarmedia: GP1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements