Högerextremt våld är ett problem – muslimskt våld är det inte

I Sverige är muslimskt motiverat våld i stort sett obefintligt. Högerextremt våld är däremot vanligt förekommande. Varje år mördas människor av högerextremister, varje år misshandlas, överfalls och trakasseras hundratals människor av högerextremister.

Muslimskt motiverat våld är alltså inget problem då det i praktiken inte existerar. Inte i Sverige (vissa undantag finns, men har inte inneburit att någon utsatts för våld). Hedersvåld är inte muslimskt motiverat våld, utan våld utifrån patriarkala motiv. Något som existerar. I Sverige. Män som misshandlar och mördar kvinnor är inte helt ovanligt. Hedersvåld är bara en mycket liten del av detta och i sig själv knappast ett större problem. Mäns våld är däremot ett större problem. Ett samhällsproblem.

100-tals människor blir alltså utsatta för högerextremt våld varje år och någon/några blir dödade varje år. Högerextremt våld är ett problem, inte så stort som våld med patriarkala motiv, men betydligt mycket större än muslimskt motiverat våld. Högerextremt våld och den därmed sammanhängande rasismen är ett samhällsproblem. Muslimskt motiverat våld är det inte. Inte i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

8 svar på “Högerextremt våld är ett problem – muslimskt våld är det inte”

  1. Konstigt att man inte nämner vänsterextremism. Som är ett minst lika stort problem som högerextremism. I Dödsoffer och våldsamheter.

    1. Ingen har dött av vänsterextremt våld på över 100 år. Varje år dör folk av högerextremt våld. Vänsterextremt våld i Sverige utgör en bråkdel av det högerextrema våldet enligt rapporterna från Söpo och Brå. De som blir utsatt för högerextremt våld är invandrare, homosexuella, poliser, fotbollsåskådare och vänsterfolk. De som blir utsatta för vänsterextremistiskt våld (som alltså inte är speciellt vanligt och alltså inget problem) är högerextremister och poliser.

      Det är bara att läsa Brås:s och Säpos rapporter-

      1. dör folk varje år av högerextremt våld? vem förutom björn söderberg har mördats av högerextremister? och det var väl oxå på 90-talet det skedde.. han och john hron är dom enda jag kan komma på

        1. Enligt Säpo 14 stycken på 10 år, 1999-2009, om jag minns rätt. Och då är ju varken Söderberg, Hron, Gbeyo i Klippan eller hockeyspelaren i Västerås med. De dödades ju tidigare.

Kommentarer är stängda.