Hosni Mubarak avgick inte

Och därmed lär väl inte demonstranterna lämna Tahrir-torget heller. Det finns i Egypten en situation av en slags dubbelmakt. Folket på torget och folkliga miliser tycks kontrollera vissa områden i städerna, polisen andra och militären åter andra. Så kommer det förmodligen att förbli ett tag om inte militären jagar bort folk (med ett blodbad som resultat förstås) från torget och tar makten med eller utan Omar Suleiman.

Om Hosni Mubarak däremot avgår så kan utvecklingen bli en annan, demonstrationerna kommer med all sannolikhet att avta. Vi kommer att få se motattacker från polisen gentemot demonstranter och förmodligen kommer en del människor att arresteras. Hur det sedan utvecklar sig är svårt att säga, men ska det gå i demokratiskt riktning så krävs det att folk fortsatt kommer att vara på alerten. Att de fortsätter protestera mot förtryck, maktens arrogans och annat.

Intressant?
Bloggat: Björklund1, 2, Röda Malmö, K & Å,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN1, 2, 3, GP1, 2, AB1, 2, 3, SVT1, 2, 3, VG1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements