Det finns en del mindre goa poliser i Göteborg

Eller vad sägs om snuten som inte ville att sambon skulle vara ute på krogen. Efter stängning stormade han in på krogen Old Corner i Gamlestan och hotade besökare och ägare med diverse saker. Detta trots att han var sjukskriven den aktuella dagen. Han viftade med sin polislegitimation och hotade med indraget alkoholtillstånd och polisrazzior. Inget som han direkt hade befogenhet att göra. Följaktligen har han blivit åtalad för det hela:

Polisen åtalas nu för olaga intrång, ofredande och olaga hot i två fall samt tjänstefel.

Enligt tf chefsåklagare Bengt Landahl har den 30-årige polismannen ”genom att uppvisa tjänstekort och uppge att han var polis” inträtt i tjänst och därvid ”vid myndighetsutövning … åsidosatt vad som gällt för uppgiften genom att oriktigt påstå att restaurangen saknade tillstånd … samt uppge att tillståndet skulle komma att återkallas”.

Polismannen berättar i förhör att han var sjukskriven den aktuella dagen. Han hade pratat med sin sambo i mobiltelefon och blivit orolig för att hon druckit. Han hade då bestämt sig för att hämta hem henne.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Dax att medborgarna sätter ner foten snart… Rattfyllerister, hustrumisshandlare, kränker våra medborgerliga rättigheter, kraven på polisen måste bli hårdare och de måste bli enklare att sparka om de inte kan bete sig.
    Sen är en majoritet bra poliser…

  • Stod faktiskt mer utförligt och förklarande i din blogg. Jag fattade ingenting när jag läste svd. Följaktligen ett fall av svartsjuka eller något annan variant av kontrollbehov. Det är mycket värre om en polis begår brott än någon annan. Poliser avkrävs en högre moral än vi andra.

    Detta enskilda fall gör det ej möjligt att dra paralleller till Polisens allt värre varianter av systematiska brott mot våra grundlagar. Något för regeringen att ta tag i, såvida inte orderna kommer uppifrån. Vill man ha hårdare tag mot brottsligheten ska man se till att formulera om lagarna och inte som nu låta Polisen stå över dem. När lagarna inte längre duger för Polisen hur ska man då förklara för medborgarna att de ska följa lagarna?