Västvärlden bör hålla tassarna borta från Libyen

Det glunkas här och där om att Nato, västvärlden eller USA bör ingripa i Libyen för att snabbt störta Ghaddafi. Det vore emellertid ett stort misstag som skulle skapa långtgående problem för framtiden som min bloggkamrat Ronny Åkerberg på bloggen Röda Malmö skriver:

Däremot ska USA inte få försöka stjäla revolutionen från libyerna eller nu träda in på scenen ommaskerad till hjälte och världspolis. Det vore förödande för fortsättningen på revolutionen. Varje form av militärt ingripande från USA och Nato måste fördömas. Libyernas frigörelse är deras eget verk och USA skulle bara stjälpa mer än hjälpa.

Det är samma när det gäller Bahrain där USA har stora och viktiga strategiska intressen genom att landet härbärgerar en av USA viktigaste flottbaser. USA ska dock håll tassarna bort när det gäller befolkningens kamp för demokrati. Den är legitim och en direkt inblandning från USA skulle få klart negativa konsekvenser.

Precis som i Bahrain är det folket i Libyen som själva måste störta sin diktator. Det är endast man kan gå framåt och bygga ett nytt samhälle med demokrati.

Intressant?
Bloggat: Annarkia, K & Å,
Borgarmedia: SVD, VG, AB1, 2, 3, 4, 5, 6, HD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements