Nybildad regering i Benghazi

Den tidigare justitieministern, Abud al-Jalil, i Ghaddafis regering har enligt uppgifter bildat en ny libysk regering i Benghazi. Större delen Libyen tycks nu vara under kontroll av oppositionen och nu har denna opposition möjligtvis fått en acceptabel övergångsregering som kan styra landet tills val kan genomföras. Något som förmodligen kan ta sin tid. Ett återställande av samhällsfunktionerna kommer också att ta tid då en stor del av arbetskraften i Libyen utgjorts av egyptier och tunisier som nu flyr till sina hemländer.

I huvudsak är det huvudstaden Tripoli som är under Ghaddafiregimens kontroll. Inte ens hela Tripoli dock då en del arbetarområden befriats från Ghaddafis trupper. Men troligtvis förlorar Ghaddafi snart även de områden han fortfarande kontrollerar, däribland också Tripoli. Ghaddafis tid är ute.

FN har samtidigt beslutat införa sanktioner mot Ghaddafi. Något som känns ganska meningslöst och sent.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, 2, HD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements