Överklassen vill fortsätta supa till sjöss

Det är regelbundet ett fasligt gnäll på att nykterhetskraven till sjöss numera är samma som på vägarna. Jag finner det helt rimligt och vettigt att det ska vara så. Men regelbundet gnälls det om detta. Nu är det två ”experter” i sjörätt som i DN gnäller om besväret med att vara nykter när man är ute i båten.

När jag läser dessa gnällitanior som regelbundet förekommit sen nya lagstiftningen infördes så verkar det oftast inte vara nåt annat än överklassens gnäll över att de inte längre får framföra sina flytande suparverandor i onyktert tillstånd. Och överklassen vill ju alltid ha rätten att göra precis vad de vill. Lagar och normala hänsyn är ju inte till för dem utan för oss andra brukar ju vara deras inställning. Oavsett vad det gäller. Det finns ingen anledning att bry sig om deras regelbundna gnällande om att de inte längre får framföra sina fartvidunder till lyxbåtar i onyktert tillstånd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Du måste tillhöra de som inte ställer några krav på sig själva om att vara informerad för att ha en åsikt. Skulle det bara drabba överklassen om ingen fick gå ut på gatan med 0,2 promille. Det är statistiskt mycket farligare att röra sig i stadstrafiken än i en bruksbåt.

  • Var skulle jag ha påstått att det bara skulle drabba överklassen om men inte fick röra sig ute med 0,2 promille? Vem har förresten överhuvudtaget skrivit om nåt sånt?

   Det är mycket farligare i Afghanistan än i stadstrafiken! Om vi nu ska ägna oss åt irrelevanta påståenden.

 • Vilken avundsjuka!
  ”överklassen”, lyxbåtar..snacka om att ha noll koll!
  Om man har en liten båt som går fortare än 15knop så är man ”fyllerist” redan vid ett glas vin.
  ”Svensson vid Vänstern”,, sicken rödvinskommunist!

 • Pingback: Ingen borde dricka alkohol till sjöss | Svensson()