Dags att frige Mattias Flink

Det finns som jag ser det ingen vettig anledning till att Mattias Flink ska behöva sitta kvar i svenskt fängelse ytterligare ett antal år. Återfallsrisken för mannen är minimal och det vore bättre om han bidrog till samhällets ekonomi på ett positivt sätt istället för att bara kosta pengar i fängelset. Han har redan suttit i fängelse längre än de flesta.

Därför är det bra att Högsta Domstolen nu ska pröva hans fall och önskvärt att de kommer fram till att hans tidsbestämda straff på 36 år är för långt med tanke på omständigheterna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Med tanke på att Leif Axmyr hade sitt straff som han har avtjänat sedan 1982, inte tidsbestämt, är det sannolikt at HD river upp beslut att släppa Flink också. Utanför nordiska länderna och några få länderna som inte har livstidsstraff som Portugal, är det vanligt straff för sju mord dödsstraff eller livstidsstraff utan möjlighet för villkorlig frigivning. Det är även möjligt att oavsett svensk lag, både Flink och Axmyr aldrig friges.

  • Pingback: Morddömda återfaller sällan i brott | Svensson()