Oro för världsekonomin efter jordskalv och tsunami

En mycket kraftig jordbävning har drabbat ett av världens ekonomiska centra, Japan. Jordbävningen ägde rum i havet utanför Japans kust, en bit nordöst om Tokyo, och följdes av en jättelik tsunami som träffade Japans östra kust.

Skadorna är med stor sannolikhet mycket omfattande och antalet dödade människor beräknas stiga snabbt varefter myndigheterna samlar ihop siffror och uppgifter på vad som hänt. Förutom de skador som själva jordbävningen och tsunamin orsakat så räknar man med en mängd sekundära skador också. Som en följd av bränder och skadade kärnkraftverk.

Genom att naturkatastrofen drabbat ett av världen ekonomiska centra befaras ekonomiska problem som en följd av jordbävningen och tsunamin. Nu kan man väl iofs misstänka att skadeverkningarna på världens ekonomi inte blir så stora som nerviga börsspekulanter och en del journalister befarar.

Tsunamin kommer att påverka en rad andra länder och områden runt Stilla Havet så som Hawaii, Tonga, Vanuatu, Fiji med flera.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements