Protesterna fortsätter i arabvärlden

I skuggan av katastrofen, eller ska vi säga katastroferna, i Japan så fortsätter revolterna i arabvärlden. Demonstrationer pågår i stort sett varje dag i Jemen och regimen skjuter flitigt mot demonstranterna. I Libyen har Ghaddafi-trogna trupper återerövrat tidigare rebellkontrollerade städer i väster men vad det verkar blivit stoppade vid staden Brega på sin offensiv österut.

I Bahrain har regimen begärt hjälp av den saudiarabiska diktaturen för att slå ner protesterna. Saudiarabiska trupper har därför förflyttats till den lilla ödiktaturen. Uppenbarligen är det inga problem för andra arabiska länder att in gripa när det gäller att skydda en diktatur mot folket. Svårare tycks det vara att göra något för att skydda civilbefolkning från en galen diktator som Ghaddafi.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements