Franska flygplan i strider i Libyen

Enligt uppgifter i media har flygplan från Frankrike, Storbritannien och Kanada redan satts in i Libyen. Franska flygplan ska redan ha deltagit i striderna kring Benghazi, huvudstad för oppositionen och säte för Nationella övergångsrådet, oppositionens regering. Man ska ha öppnat eld mot fordon på marken.

I övrigt verkar mycket vara oklart om vad som under dagen hänt i Benghazi. Mer än att det med säkerhet varit strider. I västra Libyen pågår också strider på ett par platser. Däribland i Misrata som anfallits av Ghaddafistyrkor i flera dagar nu.

När det gäller frågan om flygförbudszon, imperialistisk inblandning i Libyen och oppositionens rättigheter och roll så har Socialistiska Partiets styrelse under dagen diskuterat ett uttalande i frågan där partiet inte ställer sig bakom det ovillkorliga nej som finns i tidningen Internationalen som ju är knuten till SP. Inte heller tar uttalandet ställning för ett flygförbudszon. Uttalandet som kommer att slutgiltigt antas imorgon efter ändringar och redigering och kommer därefter att publiceras.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements