En tjänst man kan vara utan

Göteborgs-Posten (GP) har just infört vissa begränsningar på sin webbsajt genom att införa en betaltjänst för att få tillgång till visst material. Genom att betala för GP+ får man tillgång till mer material. Material som den vanlige webbläsaren inte kan läsa. Det handlar inte om nyheter utan om en massa trams och flams.

Om det materialet tidigare var tillgängligt för alla innebär det som jag ser detta GP:s webbsajt blir bättre än tidigare. Vi som är intresserade av nyheter slipper en massa tom och egentligen innehållslös utfyllnad. Vi slipper tompratet helt enkelt. Ur den synpunkten är GP+ bra, men rent innehållsmässigt vet jag verkligen inte om det material som erbjuds den extrabetalande läsaren är nåt att ha:

+ Unika konsumenttester samt tillgång till GP:s tidigare konsumenttester.
+ En veckomatsedel signerad GP:s matprofil Alexandra Zazzi varje vecka. Zazzi svarar också på frågor om mat.
+ GP:s vinskribent Thomaz Grehn svarar på läsarnas frågor om dryck. GP+ ger också tillgång till alla tidigare vinrecensioner.
+ Kajsa Asp Jonson guidar till ett friskare liv med råd om motion och hälsa.
+ Katarina Althin tipsar om modefynd och hjälper till med vardagsgarderoben.
+ Totalt 24 experter som svarar på frågor om det mesta från privatekonomi till hur du kaklar köket.
+ Reseguider till mer än hundra resmål i världen.
+ Speciella annonserbjudanden.
+ GP:s nyhetstjänst i mobilen.
+ Möjlighet att göra egna GP-löpsedlar. Kostar 99 kr. Kommer hem i brevlådan.
+ Exklusiva prenumerationserbjudande på papperstidningen.
+ Chans att vinna fina priser.

Årligt sagt begriper jag inte varför man skulle betala för det. Har man papperstidningen finns det mesta i den och liknande material finns gratis överallt på nätet. GP+ är helt klart en tjänst man kan vara utan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

7 svar på “En tjänst man kan vara utan”

  1. Men någon nu känner att de vill betala för dessa plus(+) tjänster så är det väl upp till dem? Att inkomsterna från detta även gynnar övriga delen av tidningen skadar inte heller.

  2. Irriterar mig att man skall behöva betala extra för att få tjänster på nätet.
    Vadå exkl. pren.erbjudanden – är ju redan helårspren och varje år så ökar det priset……… trogna prenumeranter premieras aldrig. 🙁

  3. Bor man dessutom några bil bort från  storgöteborg så skrivs det c:a 50 mm enspalt per utgivningsdag om den egna omgivningen.  Ibland vet GP inte ens om staden man bor i ligger söder eller norr om Göteborg. Dessutom är huvuddelen av tidningen annonser. Allt detta vill man ha c:a 2.500 kr för per år. Jag är  villig att betala 25% av det för att återuppta min uppsagda prenumeration. Nyheter finns alltid gratis i Sveriges Radio och alla med en mobil har idag radio.

  4. Svagt att vi som prenumererat på GP i många tiotals år och alltså är trogna prenumeranter ska betala för att få tillgång till konsumenttester och vinrecensioner.

Kommentarer är stängda.