Intolerant och strömlinjeformat samhälle stoppar bloggare

Det svenska samhället där alla ska var lika, där privata företag inte anställer folk som inte exakt passar in i mallen av strömlinjeformade tysta människor utan egna åsikter, har nu inneburit att en bloggare tvingats sluta. Det handlar om bloggaren Calle Fridén som på bloggen Utsikt från ett tak skrivit om sitt arbete ur både ett personligt, fackligt och politiskt perspektiv. Men nu går det inte längre. Han får inga jobb och arbetsgivare har öppet hänvisat till hans blogg när de sagt nej till att anställa honom.

Det är förskräckligt med ett samhälle där likriktning och anpassning krävs i den milda grad att den som på det minsta sätt vågar uttrycka egna tankegångar utestängs från försörjningsmöjligheter. Är det verkligen detta moderaterna menar med arbetslinjen. Att bara den konforme, tystlåtne, anpassade, mjäkige ja-sägaren ska få jobb och ingen annan. Bedrövligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements