Nytt fynd av dvärgbandmask i Bohuslän

Ytterligare en räv med dvärgbandmask har hittats i samma område utanför Uddevalla där en räv med dvärgbandmask tidigare hittats. Det är inte alls speciellt roligt för det kan innebära att det måste bli restriktioner med hur man kan plocka och hantera blåbär.

Vi har vår sommarstuga en bit utanför Uddevalla och troligen är det bäst om man inte äter blåbär direkt från buskarna ute i skogen framöver. Utan man måste tvätta dem och/eller tillaga dem innan man äter dem. Det kommer att bli jobbigt för barnbarnen. Allt för att man inte ska få dvärgbandmask som är dödligt för människor eller kräver livslång behandling då inget botemedel finns. Hunddjur bär på dvärgbandmask men blir inte sjuka.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements