Korrupta EU-politiker avslöjade

Det odemokratiska EU är inte bara odemokratiskt på så sätt att de som bestämmer inte är folkvalda och de som är folkvalda bara har en massa betalt utan att ha någon egentlig makt. Däremot kan EU-politiker påverka och för att göra det så tar en del av dem, trots höga löner, mot pengar för att föröka styra beslut i vissa riktningar.

Den brittiska tidningen har agerat lobbyister och kontaktat politiker som vill ha pengar om de röstar eller agerar på ett visst sätt:

Brittiska Sunday Times reportrar låtsades komma på uppdrag av bankvärlden, och bad EU-parlamentarikerna om ett möte för att prata om lagar som just nu diskuteras i EU-institutionerna, och som kan innebära mindre rörelsefrihet för finansinstitut. 14 ledamöter tackade ja. Med dold kamera fångade britterna sedan hur en handfull av ledamöterna diskuterar metoder och arvoden för att lägga ändringsförslag som passar bankvärlden.

De tre första – rumänen Adrian Severin, slovenen Zoran Thaler, och österrikaren Ernst Strasser – förnekar alla att de gjort något fel. Men både Thaler och Strasser har avgått för att, som de säger, bemöta anklagelserna på heltid.

Andra inblandade politiker är Hella Ranner från Österrike och Zalba Bidegain från Spanien. En del av de inblandade politikerna sitter i styrelsen för ett vaktbolag som anlitas av EU-parlamentet. Som upplagt för korruption av annat slag än det som Sunday Times visat på.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements