Ghaddafi-regimen ger upp?

Vice utrikesminister Abdelati Laabidi från Ghaddafiregimen reser just nu runt i östra Medelhavsområdet och har bland annat besökt Grekland. Besök i Turkiet och Malta ska följa. Under hans besök har det framkommit att Ghaddafiregimen kan vara intresserade av att ge upp och gå med på en övergång till demokratiskt styre i landet. Enligt information i New York Times ska förslaget vara att Muammar Ghaddafi avgår direkt och att sönerna Sayf al-Islam och Saadi Khaddafi sköter övergången till demokrati.

Först uppfattade många att Laabidi i likhet med tidigare utrikesministern Moussa Koussa hoppade av men så var inte fallet utan resan till Grekland handlar alltså om ett diplomatiskt försök att lösa krisen i Libyen. Inte så att Ghaddafiregimen kanske ger upp, utan bara nästan.

Under tiden fortsätter inbördeskriget i Libyen mellan de militärt överlägsna Ghaddafistyrkorna och rebellerna i öster. Nu också med svenskt deltagande i form av 8 JAS-plan.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 svar på “Ghaddafi-regimen ger upp?”

    1. Det är väl inte helt omöjligt att Moussa Koussa egentligen jobbat för MI6. Både MI6 och CIA eller DIA (eller båda) bör ha haft agenter på plats hos Ghaddafi under lång tid.

Kommentarer är stängda.