Bra med ny moské i Skärholmen och moskéinvigning i Göteborg

I Göteborg ska moskén vid Rambergets fot invigas den 21 maj. I varje fall är det den dan som det hela ska firas och skyddas från planerade nazistiska övergrepp från obskyra organisationer som Swedish Defence League (SDL) och English Defense League (EDL). Den egentliga invigningen är dock uppskjuten till den 16 juni. I Skärholmen ska det byggas en ny moské som ska stå färdig år 2012. Det är positivt att de muslimska trosutövarna får ordentliga lokaler där de kan utöva sin tro. Även om gudstroende människor är en lägre andel av befolkningen i Sverige än i något annat land så förtjänar alla trossamfund egna gudstjänstokaler, även när det handlar om en sådan liten grupp som muslimer. Men precis som det inom kristendomen finns knäppskallar och galningar som Livets Ord, Knutbysekten, Plymoutbröderna och Maranata finns det liknande typer inom islam.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Gud vad skönt att läsa en blogg där man inte sprider rasistiskt skitsnack om sagda nyhet. Nätet är konstigt överbefolkat av rasse-patrasket. I bid oyu a good day! 🙂

 • Anonym

  kanske dags för lite perspektiv. Islam befinner rent ideologiskt på samma nivåer som Maranatakyrkan och Livets Ord plus det härliga misogyna och hårt könssegrerade perspektivet.
  Jag gillar själv muslimer, de som som håller sin religion som en privatsak, låter sin fru gå obeslöjad osv.
  Om Anders och du sett att typ Maranakyrkan skulle byggt en jätteanläggning för att sprida homohat ( vilket görs i ett flertal moskeer) och annat trams då hade varit ett annat ljud i skällan.
  Islam betyder Underkastelse och inte Befrielse och framför allt är det ingen vänsterrörelse. Läs på för fanken.

  • Gör det inte alls. Bara den del av islam som du talar om. Inte den som en majoritet står för. Kan säga samma sak om alla grupper. Hitta en liten del som är misogyn/bakåsträvande eller liknande, och låt denna del representera gruppen. Det kallas för skygglappar, och jag uppmanar alla ignoranta idioter att göra lite egna efterforskningar istället för att svälja SD-propaganda eller dagspressens rubriker med ett leende.

 • Anonym

  min mor bodde i skärholmen
  hon avled strax före jul
  lycklig är hon
  som slapp se elendet

 • Anonym

  ber uppriktigt sagt om ursäkt för tillskrivningen. Jag menar att vänster – och liberaler har en naiv beröringsskräck och är rädda för att stöta sig med muslimer att de t o m välkomnar den sk hädelseparagrafen. och blandar ihop rasism med religionskritik . Jag menar att man kan tänka två tankar samtidigt att vara för demokrati, jämställdhet och socialism samtidigt kunna kritisera ökande islamism. ( utan att göra det samtidigt och med samma metoder som främlingsfientliga krafter) Dilsa Demirbag-Sten, Aisla Hirsi och Wafa Sultan är inte rasister så vitt jag vet…

 • Anonym

  Islam är bra, islamism är dåligt. Håller med förre talaren.

 • Vilken hädelseparagraf är det som vänstern påstås ha välkomnat? Känner inte till någon sådan. Hiri Ali är förövrigt riktigt otäck, en sant reaktion och avskyvärd människa. Demirbag-Sten är också känd för att ljuga lite med jämna mellanrum och Wafa Sultan kan man bara skratt åt gällande hennes vansinniga uttalanden.

  Om det är de som du lyssnar på är det lika bra att sätta på dig foliehatten.

 • Anonym

  Nu är min förra kommentar borttagen igen. Demokratin är samhällets grund. I den ingår religionsfrihet. För att praktisera den måste man ha lokaler. Att motsätta sig lokaler för muslimer är alltså att gå emot den svenska demokratin.

  Jag kan inte se någon annan orsak till att gå emot ett moskébygge än att man är emot muslimer, och vill förneka dem lika rättigheter med andra svenskar. Jag kritiserar ju den breda definitionen av rasism som tar in allt förakt för andra grupper, men enligt den är det rasism mot muslimer som grupp att bekämpa moskébyggen.

  Vi har en diskussion i ämnet på jobbet, går inte in i detaljer. Men där har jag hävdat ovanstående åsikter.