Dyrbar och farlig lek

Ett antal ungdomar fick räddas från en pråm på Göta älv efter att pråmen lösgjorts och släppts iväg på älven nedanför slussarna i Trollhättan. På pråmen fanns totalt 12 (eller 11) ungdomar och de uppgav att andra ungdomar lösgjort pråmen och skjutit ut den i älven. Det hela handlar dock i grunden om en lek som faktiskt kunde gått illa. Detta oavsett hur pråmen faktiskt kom loss.

För oss i Göteborg kan det tyckas relativt ofarligt med att åka på en pråm på Göta älv då de delar av älven vi normalt ser är ett letargisk vattendrag som knappat rör sig igenom den lilla slätten mellan bergen. Men söder om Trollhättan är det en helt annan älv vi pratar om. Ner mot Åkerström går älven i en djup ravin. Det är relativt smalt och det är strömt. Det är med andra ord ganska farligt att vara ute på en pråm utan manövermöjligheter. Dyrt blev det förmodligen också då en räddningsinsats som bland annat innebar att Trollhätte kraftverk fick stängas av en stund för att minska strömmen i Göta älv.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements