Lägg ner Saab – ställ om produktionen

Oljeproduktionen i världen kommer att minska. Det kräver en omställning av samhället och produktionen i samhället. Eftersom Saab inte har någon som helst chans att överleva som personbilstillverkare bör den svenska staten ta över fabriken och inleda en omställning av produktionen på fabriken till mer miljö- och klimatvänlig produktion. En sådan omställning av produktionen passar dessutom väl in i en värld där oljetillgången minskar.

Läggs ner som Saab som biltillverkare och sluta göda fifflarna Vladimir Antonov och Victor Muller med statliga pengar och lånegarantier. Dessa pengar kan användas mycket bättre om de används till satsningar för att ställa om samhället från oljeberoende och klimatfientligt till klimatvänligt och miljöanpassat.

Läs mer: Röd miljöplan utan motor, Det finns bara ett alternativ – lägre energiförbrukning

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements