Bygg gärna moskéer

Inte för att jag är religiös eller har så där jättestort förtroende för religion i sig. För många religiösa människor har jag förtroende, men det beror på hur de är som människor och vilka uppfattningar de har i frågor om solidaritet och jämlikhet. Sådant är lika olika bland religiösa som bland ateister, det skiljer sig från människa till människa. Men jag har inget mot att det byggs kyrkolokaler för troende, vare sig de är kristna, muslimer, judar eller av nån annan religion.

Det är därför rimligt att de som är av muslimsk tro i Rinkeby och Tensta bygger egna moskéer. Jag vill dock inte var med och betala för byggen av religiösa lokaler, detta oavsett vilken religion det handlar om. Sånt får de finansiera själva och då kan det självklart bli så att saudiarabiska pengar finansierar moskébyggen. Något som skulle kunna innebär att saudierna ställer krav på en viss muslimska inriktning då ju en extrem from av islam, wahhabismen är statsreligion där. Men vad jag förstått så ställs det oftast inga sådana krav. Å andra sidan så är ju Livets Ord och liknande rörelser inte ett dugg bättre än salafister och wahhabister.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Jag betalar dock gärna och principiellt under en längre övergångstid skattepengar till byggandet av nya moskéer. Sverige gynnade under tusen år kristendomen vilket gett den religionen en mängd kyrkolokaler. Idag ska alla religioner vara jämlika och lika svenska. Då är det rimligt att samhället utjämnar den historiska orättvisan genom att se till att även muslimer och andra icke-kristna har tillgång till lokaler. Efter en övergångstid bör staten återvända till att vara helt neutral i frågan.

  Det handlar om att bygga samhället, solidariteten, samhörigheten och nationen. Alla ska känna att de hör hemma och är lika mycket svenskar oavsett religion. Då kan det behövas lite positiv särbehandling under en övergångstid. Speciellt viktigt är det att samhället räcker ut handen till de fördomsdrabbade muslimerna.

  • Anonym

   Ska vi giljotinera 90% av den franska arbetarklassen när vi ändå håller på eller förespråkar du bara historisk millimeterrättvisa när det råkar sammanfalla med hur du vill ha det?

 • Anonym

  Att man aldrig kan uppnå millimeterrättvisa är inget skäl att inte eftersträva rättvisa. För övrigt förstår jag inte kommentaren?

  • Jonas321 är en provokatör. Inte så mycket att förstå. Men ditt svar var bra och det jag väntade.