Ghezali satt oskyldigt fängslad i Guantanamo

Det visste vi väl iofs. Men inte bara Mehdi Ghezali satt oskyldigt fängslad i USA:s olagliga fångläger Guantanamo. Utan även många andra. Säkerligen finns en hel del oskyldiga i lägret än. USA betalade ut ersättningar till människor som tipsade om terrorister. Angiveriet av oskyldiga blev därmed omfattande. Vidare så grep man människor för sådana saker som innehav av armbandsur. Läkare som arbetade i lägret mörkade tortyr osv.

De dokument om Guantanamo som läckt ut avslöjar verkligen bisarra saker om USA och deras olagliga agerande i samband med det så kallade kriget mot terrorn. I min ögon kan inte USA längre betraktas som en rättsstat. Utan snarare som ett land med begränsad demokrati och utan rättigheter för många fängslade och misstänkta brottslingar. För det handlar inte bara om Guantanamo, i fängelser i USA sitter andra, både oskyldiga och/eller under liknade vidriga villkor som i Guantanamo, som exempelvis Bradley Manning, soldaten som av USA anses vara ansvarig för läckorna av hemliga dokument.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, K & Å,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements