Överdriven moralpanik kring Ola Lindholm

Den normalt sett ganska tråkige och ibland rentutav tråkige konservative NEO-redaktörenMattias Svensson råkar i dagens SVD ha skrivit något som nästan ser ut att vara kalkerat på min inlägg i Ola Lindholm-frågan. Med undantag av inlägget där jag menar att Fredrik Reinfeldt är värre för barnen än Ola Lindholm. För att citera Mattias Svensson:

Är det rimligt att en person som populärt och framgångsrikt engagerat, underhållit och informerat barn som tv-personlighet och tidningsredaktör i tolv år fråntas denna möjlighet för vad han eventuellt roade sig med en helg? Det är den fråga som hänger över behandlingen av barnprogramsledaren och Kamratpostenredaktören Ola Lindholm. Hänger över är viktigt i sammanhanget. Lindholm är inte dömd för något brott ännu, även om han misstänks för ett ringa narkotikabrott med dagsböter på straffskalan.

[…]

Det var inte heller Lindholm som valde att ta upp det eventuella drogbruket i offentligheten. Det var en kvällstidning, som såg sig föranledd av polisens misstanke och test. I många länder har man valt att inte kriminalisera personligt bruk av narkotika bland annat för att det kräver integritetskränkande kontroller av människor. Lindholms öde ger fog för den synen.

Jag ser inte rapporteringen och reaktionerna kring Ola Lindholm och kokainet som rimlig. Hade inte media basunerat ut att det var han som testats för kokain och sedan ropat ut att han testades positivt så hade inte SVT agerat mot honom. Reaktionerna blir överdimensionerade. Om ingen hade skrivit ut hans namn hade ingen vetat att det var han, inget barn hade kunnat bli på¨verkat och Ola Lindholm hade kunnat behålla sitt jobb. Det hade definitivt varit bättre för all än nuvarande situation. Bättre för barnen, bättre för Lindholm och bättre för media som sluppit stå där med ansvaret för att ha vält en familjs (Lindholms) liv över ända.

Läs också: Är ett misstänkt knarkbrott skäl att ställa in ett TV-program?, Har Ola Lindholm verkligen drogat sig?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements