SD utjagat från skola

Sverigedemokraterna (SD) har idag jagats ut från Hvitfeldtska gymnasiet där de var för att sprida propaganda inför regionvalet. Något som skapade upprörda känslor hos många av eleverna. Det var den andra skolan på en vecka där SD har blivit utkörda av upprörda elever.

Tidigare har samma sak hänt på Schillerska gymnasiet. SD blev utkörda av upprörda elever. I det fallet var det ju inte ett dugg förvånande. Schillerska är ett starkt vänsterfäste och det förvånar mig att SD ens försökte ha ett bokbord där. Mer förvånande är det att eleverna på det välartade och överklassiga högerskolan Hvitfeldtska reagerade starkt på sverigedemokraternas närvaro. De blev till och med så upprörda att någon kastade en sten på William Petzäll (den unge  man som tidigare varit i trubbel med rättvisan på grund av drogproblem).

Stenkastningen är absolut inget som kan försvaras, men den känsla som gjorde att någon kastade sten är förståelig. Här kommer ett parti som i praktiken vill slänga ut invandrare ur Sverige och predikar sitt budskap rakt i ansiktet på unga invandrarungdomar. Att de blir upprörda är bara naturligt.

Intressant?
Borgarmedia: DN, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Vad är detta för snack?
  Bara för att man är rik eller anses tillhöra överklassen så kan man fortfarande bejaka mänskliga rättigheter och ogillar rasism. 
  Läser du GPs artikel så blev de ju inte direkt utjagade utan gick ju när deras tid som de fått var slut, men ja…

  •  Jovisst. Man kan tycka att arbetare är rätt okej också. En och en kan de till och med anses som vänner. Det är när arbetare organiserar sig som de rikas repression kommer fram. Organiserade och pålästa arbetare är nämligen det farligaste som finns för rika.

   Därför tar man bara ett litet halvhjärtat lillfingeravstånd från nazisterna och rasisterna. Det är ändå rätt gött när arbetarna slåss med blattarna…

  •  Jovisst. Man kan tycka att arbetare är rätt okej också. En och en kan de till och med anses som vänner. Det är när arbetare organiserar sig som de rikas repression kommer fram. Organiserade och pålästa arbetare är nämligen det farligaste som finns för rika.

   Därför tar man bara ett litet halvhjärtat lillfingeravstånd från nazisterna och rasisterna. Det är ändå rätt gött när arbetarna slåss med blattarna…

 • Vad är detta för snack?
  Bara för att man är rik eller anses tillhöra överklassen så kan man fortfarande bejaka mänskliga rättigheter och ogillar rasism. 
  Läser du GPs artikel så blev de ju inte direkt utjagade utan gick ju när deras tid som de fått var slut, men ja…

 • Anonym

  Alla komminist kräk borde jagas iväg till Gulag 

  • Alltid kul att läsa ”storsvenskars” intelligenta inlägg. Och deras magnifika sätt att traktera Ärans och Hjältarnas språk sen. Stor humor – och lika stor tragedi. Diktare och poeter som Esaias Tegnér och Johan Ludvig Runeberg skulle gråta blod över er ”patrioter” och ert bedrövliga sätt!

 • Anonym

  Svensson ”förstår” men vågar inte godkänna övergreppet. Det skymmer för
  svensk demokrati. F ö är det ett rent påhitt att SD vill kasta ut. Den invandring
  de vill påverka är ju den som ännu inte ägt rum.  

  •  ”Svensk demokrati” är ingen demokrati. Sverige är ett totalitärt samhälle där kapitalismen har trängt in i alla livets skeenden, ingen kan komma undan den och vi har inte heller rätt att rösta bort den genom författningsskyddet. Är det demokrati.

   Beträffande SD: vem tror du att du lurar? Vad de säger att de vill för att de insett sina begränsningar och vad de vill på riktigt är två skilda saker. När de slängt ut den siste blatten ger de sig på arbetarna.

  •  ”Svensk demokrati” är ingen demokrati. Sverige är ett totalitärt samhälle där kapitalismen har trängt in i alla livets skeenden, ingen kan komma undan den och vi har inte heller rätt att rösta bort den genom författningsskyddet. Är det demokrati.

   Beträffande SD: vem tror du att du lurar? Vad de säger att de vill för att de insett sina begränsningar och vad de vill på riktigt är två skilda saker. När de slängt ut den siste blatten ger de sig på arbetarna.

   • Hihi du är verkligen ett föredöme för s.k. ”arbetarna”. Din tönt.

 • Anonym

  Svensson ”förstår” men vågar inte godkänna övergreppet. Det skymmer för
  svensk demokrati. F ö är det ett rent påhitt att SD vill kasta ut. Den invandring
  de vill påverka är ju den som ännu inte ägt rum.  

 • Anonym

  Petzäll har inte varit i trubbel med rättvisan.
  Däremot kunde det gått riktigt illa med stenen.
  Var saklig så blir ni trodda annars skrattar man bara.

   

 • Anonym

  Petzäll har inte varit i trubbel med rättvisan.
  Däremot kunde det gått riktigt illa med stenen.
  Var saklig så blir ni trodda annars skrattar man bara.

   

 • Du Svensson, du tycker inte stenkastning är något onormalt Eller nästan OK !
  SKÄMS !!

   

 • Bara för att man har en annan åsikt så skall man ta till våld? Är det naturligt? För vilka då menar du? Förstår inte riktigt hur du resonerar, men om man tycker olika så skall man kasta sten på den andra parten. Sedan så vill inte SD i ”praktiken” slänga ut någon, det vet du nog lika bra som jag. 

 • Bara för att man har en annan åsikt så skall man ta till våld? Är det naturligt? För vilka då menar du? Förstår inte riktigt hur du resonerar, men om man tycker olika så skall man kasta sten på den andra parten. Sedan så vill inte SD i ”praktiken” slänga ut någon, det vet du nog lika bra som jag. 

 • Anonym

  Detta är humor på hög nivå: ”den unge  man som tidigare varit i trubbel med rättvisan på grund av drogproblem).” Och det läser man på en blogg som företräder den mest pårökta falangen i Svensk Politik!
  Om jag kastar sten mot några kommunister på nåt möte i vredesmod över de vidriga brott mot mänskligheten utförda under Pol-Pot, Stalin, Mao, Ceauscesco, Kim-Jung-Il etc. regim. Är det också OK? För visst känner många ett visst äckel över dessa despoters perverterade regimer. Förhoppningsvis är Kommunisternas saga all vad gäller riksdagsframträdande efter 2014!

 • Pingback: Himla bra! | krulli()

 • Anonym

  Vilken seger för demokratin, eller ….?

  • Anonym

   Seger och seger. Händelsen är förstås på tok för futtig för det, men gott var det att de åkte ut. Att det stukade de brunas uppblåsta egon, visar kommentarerna här i tråden tydligt.  Sådan stukning är också gott.

   • Som en upplysning. Jag accepterar inte personangrepp. En stor del av de högervridna kommentarerna har varit sådana och därför är de borttagna. Ett personangrepp på Petzäll har också tagits bort. Vidare har det funnits en del kommentarer som varit helt irrelevanta utläggningar som högervridnas syn på vänstern i allmänhet och länkningar till rasistiska sidor. Allt är mot de kommentarsregler jag har.
    http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

 • Jävla sopa! Merparten ville ha SDU där din dumma fan

  • Anonym

   Haha, visst och jultomten klär sig i brunt.

 • Anonym

  Då kanske bidragssnyltaren Hr Fyllezäll kan bli sjuksskriven på riktigt utan att behöva fuska.

 • Som en upplysning. Jag accepterar inte personangrepp. En stor del av de högervridna kommentarerna har varit sådana och därför är de borttagna. Ett personangrepp på Petzäll har också tagits bort. Vidare har det funnits en del kommentarer som varit helt irrelevanta utläggningar som högervridnas syn på vänstern i allmänhet och länkningar till rasistiska sidor. Allt är mot de kommentarsregler jag har.
  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

 • ”Stenkastningen är absolut inget som kan försvaras, men den känsla som gjorde att någon kastade sten är förståelig”

  Är ju en direkt motsägelse. När ska vänstern ta avstånd från politiskt våld?

  •  När ska högern sluta med politiska mord…? De senaste 20 åren har nazister mördat i snitt en person om året i Sverige, och man behöver inte direkt vara konspirationsteoretiker för att fatta vem det var som satte revolvern i handen på Krille P…

   • Anonym

    Omedveten om hur det är ställt i Sverige , gick jag och läste Sveriges historia.
    Oj , apropos bruna rötter. Ohly , plutonchefen. Vem är han egentligen?
    Om jag förstår det rätt så har alla andra partier värre bakgrund än SD och taskigt att anklaga unga SD politiker  om bruna rötter. Petzäll har inga drogproblem, det är synd att ni skriver så!
    Vänsterungar är väldigt aggressiva, varför?
    Varför skall man hela tiden kasta skit på andra? kan inte vi tillsammans diskutera det som hände i ro och resonera, varför våldet ökar . Och hur skall vi få stopp på det?

     

  • Markus: Du kan uppenbart inte svenska. Att förstå något innebär inte att man tycker det är bra. Detta innebär att man förstår. Inte att man försvarar handlingen.

   Vill man göra något åt en dålig handling, måste man först förstå orsakerna till den. Därefter kan man åtgärda orsakerna. Utan att förstå kan man inte gör nåt åt ett problem. i detta fallet är orsakerna till handlingen rasismen hos sverigedemokraternaa. Det är alltså den som måste åtgärdas.

 • Förutom några dussin nazister så är det ingen som försvarar dessa mord. När det kommer politiska attentat så begås nästan alla av grupper på vänsterkanten. Men inom vänstern så finns det många som försvarar eller bagatelliserar dessa attacker. Som du själv som uttrycker förståelse