Bomben i Staby riktad mot hårt drabbad familj

Explosionen i ett hus i Staby mellan Ytterby och Kärna korsväg var apterad på källardörren och det handlar alltså om ett attentat mot familjen i huset. Inget annat. En man är allvarligt skadad. Varför någon riktat ett attentat mot familjen är enligt polisen ännu okänt då ingen i den drabbade familjen är känd av polisen tidigare och har inga kända kopplingar till kriminella gäng.

Den nu drabbade familjen/släkten är hårt drabbade av olyckor då en av familjens/släktens pojkar dödades i trafiken på vägen mellan Staby och Kärna när han var ute och cyklade. Därför har medlemmar i familjen tagit initiativ till att bygga cykelvägar i området som byggts med hjälp av privata pengar och donationer. Ingen av de personer som nämns i artiklarna om cykelvägar är identisk med den i bombdådet skadade. men de är släkt med varandra.

En redan hårt drabbad och om jag förstått det rätt, omtyckt familj, har alltså återigen drabbats av en allvarlig händelse. Frågan är varför de utsattd för ett bombattentat? Ett attentat som väl måste vara ett verk av kriminella. Utpressning? Indrivning? Hot? Eller har fel familj drabbats? Var det en granne man var ute efter egentligen? En granne som enligt vissa uppgifter tycks syssla med spelautomater. Det betyder ju eventuellt kopplingar till kriminalitet och kriminella nätverk. Kanske får vi reda på sanningen om händelsen så småningom. Eller inte. Obehagligt och tragiskt är det i alla fall.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Otäckt. Skulle det dessutom vara så att organiserade kriminella blivit så djävla pantade i huvudet att de bombar fel hus så lever ju vem som helst i fara. Man får hoppas att mannen klarar sig nu och att familjen slipper fler tragedier. 

    • Ja,d et är riktigt jävla otäckt. Organiserade kriminella har gjort liknande misstag tidigare. Man sköt (avrättade) en student i Johanneberg i Göteborg häromåret. Det var av allt att döma fel person man sköt.

    • Ja,d et är riktigt jävla otäckt. Organiserade kriminella har gjort liknande misstag tidigare. Man sköt (avrättade) en student i Johanneberg i Göteborg häromåret. Det var av allt att döma fel person man sköt.

  • Pingback: Mordbrand i Rödbo | Svensson()