Höghastighetståg Oslo-Köpenhamn vore bra

Men den svenska regeringen, näringsdepartementet, förhindrar ett sådant bygge där tågens maxhastighet skulle vara 330 km/t enligt norsk utredare.

Det vore naturligtvis bra med en sådan järnväg och höghastighetståg. Men kanske borde de nya spåren dras genom norra Bohuslän och ansluta till den nya dubbelspåriga Bergslagsbanan i Öxnered istället för att gå via Mellerud. Med en ny centralstation i Gamlestaden (ett bättre alternativ än Västlänken) i Göteborg kan tågen enkelt stanna till i Göteborg för fortsatt färd mot Köpenhamn.

Den svenska regeringen förnekar att man är negativa. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd säger att man ännu inte tagit ställning till det norska förslaget och att frågan just nu behandlas internt på departementet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Susanne Nawitzky

    Visserligen en bra idé
    Men jag tror att det blir ramaskri om det ska dras spår i norra Bohuslän – detta vacka landskap med många kulturminnen