Nån är sur på Ikea

Någon i Belgien eller Nederländerna, eventuellt i Frankrike, tycks vara rejält sur på Ikea av nån anledning. Och anledningar finns förstås. Exempelvis den sektliknande stämning, sektanda, som tycks finnas bland de anställda och som tydligt framkommit i en del intervjuer med ledande personer inom Ikea och i böcker. Vidare kan ju ägarfamiljen Kamprads fiffel, skattesmiteri och skatteplanering orsaka förbittring och ilska. Ingvar Kamprads nazistiska förflutna kanske? Eller kanske handlar det bara om att någon person fått sparken och ilsknat till. En personlig vendetta i så fall alltså.

Kanske är det istället nån som inte gillar Sverige.Det finns säkert många anledningar till det också. Sverige tar mot för många flyktingar, för få flyktingar, är för snällt mot muslimer, är för elakt mot muslimer, är för elakt mot nazister, fascister och rasister, är för snällt mot rasister, fascister och nazister. Ja, knäppskallar som spränger bomber kan i praktiken hitta på vad som helst som kan tas som ursäkt för att bomba på.

Eller så är det mer allmän terrorism. Fast syftet verkar lite oklart i så fall. Ingen har trätt fram, ingen har krävt åt och ingen har tagit på sig bombdåden.

Speciellt kul verkar det i alla fall inte, utan det är ju ganska jobbigt när nån smäller bomber på populära varuhus som Ikea. Oavsett anledning till det hela.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements