Privatisering, upphandling, korruption och moderata politiker

Privatisering och upphandlingssystem öppnar upp för korruption. Det har vi bland annat sett i samband med den stora korruptionshärvan i Göteborg. Men korruption är inte något som bara finns i Göteborg. Den moderate politikern Christer Wennerholm sitter på flera stolar när det gäller kollektivtrafiken i Stockholm. Det är också en form av korruption och det är uppenbar att den av moderaterna omhuldade privatiseringen, marknadsanpassningen och vinststyrningen av vilken verksamhet det än vara månde gynnar uppkomsten av korruption.

Att moderater i det sammanhanget tycks spela centrala roller  är inget man därför kan bli förvånad över. Det känns ibland nästan som om moderaterna, brottslighet och korruption är två saker som går hand i hand. Och vi har ju fallet med den brottslige lurenderejaren till moderat överförmyndare i Öckerö kommun plus en del annat. Inte så att majoriteten av moderata politiker skulle vara kriminella på något sätt, men nog verkar det vanligare med brottslingar och fifflare i det partiet än i andra. Kanske är det dock ändå en synvilla på grund av att partiet är lite större än många andra partier.

Det förändrar dock inte det faktum att deras nedskärnings- och privatiseringspolitik innebär ökade möjligheter för korruption och därmed en faktiskt ökad korruptionsbrottslighet också.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

 

Advertisements