Hur vet de att det inte handlar om brott?

Det förefaller mig mycket underligt att man efter en obduktion av ett lik av en tysk man som drunknat iförd handbojor bestämmer att inget brott begåtts. Hur kan man veta det? Naturligtvis kan man inte veta detta? Det enda man vet är att han inte utsatts för nåt våld som lämnat spår innan han hamnade i vattnet. Han kan mycket väl ha kastas i vattnet av någon person. En obduktion säger väl förmodligen inte ett dugg om det är fallet eller inte.

Frågan man kanske bör ställa sig i detta fall är varför den tyska polisen är angelägen om att det hela ska betraktas som ett självmord? För det är väl snarast deras inställning som fått svenska myndigheter att bestämma sig för at inget brott begåtts. Jag tycker nog faktiskt att det finns stor anledning att misstänka att det ligger en hund begraven någonstans i fallet med den döde i Dödviken på Bohus-Malmön.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Om det inte är et tbrott, varför hade han handbojor på sig

    • Ja, man funderar ju verkligen.

  • Anonym

    Han kanske hade preparat i kroppen som indikerade ett självmord. Den tyska polisen kan ju också ha fått reda på att han hade en historia av psykisk sjukdom. Det är ju inte säkert att det endast är obduktionsresultatet som lett till slutsatsen även om formuleringen i artikeln tyder på det. Antar att han hade handbojor på sig för att förhindra att han instinktivt räddade livet på sig själv genom att simma någonstans. Eller, så övade han för någon sorts utbrytartrick… Vad tyder på att tyska polisen skulle vara extra angelägen att rubricera detta som ett självmord? 

    • Om tyska polisen Ingenting, men det handlar om tysk gangster som var efterlyst. Något som gör i all fall mig misstänksam. Det finns inget i obduktionen som visar att det rä brott. SÅ är det. men det innebär ju inte att man kan utesluta brott.