Ge oss en kvartersstad i Gullbergsvass

När Gullbergsvass småningom ska bebyggas med hus så är det ganska lätt att skapa en trevlig, välfungerande, populär och fungerande stad. Det är bara att bygga en kvartersstad med Vasastan/Lorensberg/Heden, Inom vallgraven, Stampen, Olivedal, Kommendantsängen, Masthugget, Majorna, Gamlestaden och Kvillestaden som förebilder. Och undvika att bygga något som liknar Landala, Eriksberg, Annedal, Nordostpassagen, Gråberget eller Nya Masthugget.

Det är lätt, alla vet att en kvartersstad fungerar och att människor trivs där. Det behövs inget geni eller nån superarkitekt för att förstå detta. Ge oss en kvartersstad i Gullbergsvass, bygg ihop Holmen och nya Gullbergsvass, bygg kvartersstad i Frihamnen (och flytta Stena dit) och lämna Ringön i fred. Bygg spårväg genom de nya områden och genom Ringön (där gick ju järnväg förr). Och slutligen, inga lågbroar som dödar en levande älv.

Kanske kan en stadsarkitekt hjälpa oss att få en sådan stad vi vanliga människor vill ha istället för en sådan stad som arkitekter, byggmästare och politiker vill utmärka sig med.

Intressant?
Bloggat: Yimby Gbg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements