Norges tid som oljeemirat snart slut

Oljeproduktionen i Norge faller för närvarande skarpt. Fortsätter den minska i samma utsträckning som nu utan att nya oljefynd görs så är Norges kvarvarande dagar som oljeproducent räknade. Om cirka 8 år beräknas den norska olja i så fall ta slut enligt oljebolaget BP.

När oljan tar slut så drabbas med all säkerhet också ekonomin i Sverige. Omkring 100 000 svenskar arbetar idag i Norge i en ekonomi som liksom går på anabola steroider i form av olja. Norskt kapital driver också upp priserna på svenska fastigheter, främst på fastigheter längs med den svenska västkusten så även på det sättet får det konsekvenser liksom för turistinkomsterna i Sverige då norrmän är en stor turistgrupp här.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements