Åtal mot våldsamma ordningsvakter

De ordningsvakter som rånat och misshandlat gäster på krogarna Nivå och Push på Avenyn i Göteborg kommer nu att åtalas för sina brott. Ursprungligen greps 8 vakter, av dess anhölls 6. Hur många som åtalas är okänt i nuläget. De två aktuella klubbarna som ägs av Stureplansgruppen har gjort sig kända för stök och bråk även vid sidan av vakternas uppvisningar. Nivå är för närvarande stängt, men Push existerar.

De nu åtalade vakterna arbetade för Bevakningskompaniet, ett vaktbolag med ett mycket tvivelaktigt rykte och vars vakter ofta tycks ha gjort sig skyldiga till övergrepp, misshandel och våld. Bolaget anlitades trots detta flitigt av Stureplansgruppen. Så är det inte längre då uppdraget på Push i Göteborg numera övertagits av Svensk Bevakningstjänst. Några av de nu åtalade vakterna följde då med som anställda in i det nya vaktbolaget som ägs av storfinansfamiljen Ax:son Johnson. De är dock inte längre anställda där om jag förstått saken rätt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements