Vi betalar inte!

I dag är det dags fört en jättemanifestation i Grekland där folk kommer att kräva ett stopp på nyliberala reformer, ett stopp för utförsäljningar, ett stopp för privatiseringar, ett stopp för nedskärningar som drabbar vanligt folk. Med krav på att de rika ska betala det som de ställt till med, med krav på en annan värld, med krav på ett slut på korruption och förskingring.

Den grekiska befolkningen som konstant protesterar och demonstrerar kraftsamlar just idag till strejker och en ännu större demonstration mot regeringen och mot att de fattiga ska behöva betala det som de rika ställt till med genom spekulation, korruption, slöseri och förskingring:

– Varför ska arbetare betala för åtstramningar med lönesänkningar och förlorade jobb? Det var inte vi som njöt de excesser som ledde till Greklands kris, sa Nikos Fotopoulos, ledare för fackförbundet Genop-Deh på det statliga kraftbolaget när han i går talade till arbetare på ett stängt kraftverk.

Vi betalar inte säger grekerna.

Intressant?
Bloggat: K & Å, Röda Malmö, Annarkia, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements