I Skåne planeras nödtrafik när DSB First konkursar – hur blir det i Västsverige?

DSB First närmar sig konkursen allt mer för varje dag som går. I Skåne och Danmark tar man en risken på allvar och planerar för hur trafiken ska bedrivas när DB First går i konkurs. För vad jag förstår handlar det om när och inte om. Hur planeringen i Västsverige ser ut inför den väntade konkursen är inte känt, men förhoppningsvis finns det nån sorts planering.

Hela historien om DSB First, deras extremt låga anbud på trafiken, deras olönsamhet och konstiga lån och deras nära förestående konkurs är ett skådeexempel på hur misslyckade den svenska regeringens järnvägspolitik är. Privatiseringen av järnvägstrafiken är helt enkelt ett gigantiskt misslyckande som tyvärr blir dyrt för samhället att fixa till igen. Det fungerar helt enkelt inte .

Förstatliga järnvägen. Det krävs ett monopol för att den ska fungera. Ett sådant ska vara gemensamt ägt. Inte privat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements