Grekerna fortsätter sin kamp mot nyliberala nedskärningar

Idag och imorgon är det, som jag tidigare skrivit om, en generalstrejk utlyst i Grekland. Det är ett led i kampen mot de sociala nedskärningar och privatiseringar som den fifflande grekiska överklassen och den korrupta grekiska regeringen vill tvinga på det grekiska folket. Det är i protest mot IMF och EU med sina krav på nyliberala reformer och social nedskärningar.

I andra länder, som Island, Argentina och Lettland har det visat sig vara bra för folket när man vägrat följa IMF:s råd, när man vägrat betala överklassens och de rikas fiffel och spekulationer. Som exempelvis i Argentina och Island. Däremot så har folket drabbats hårt när man gjort tvärtom som i Lettland.

Grekerna gör rätt som protesterar. Vanliga greker ska inte betala finanselitens och bankernas spekulationer och fiffel, inte betala överklassens och politikernas rofferi, inte betala för elitens korruption och lyxliv.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Sabotage mot Ship to Gaza | Svensson()

 • Detta är Europeiska unionen skymning. Denna kris är ingen tillfällighet. Bibeln säger i Daniel 11:29a: ”Vid den fastställda tiden [Nordens kung = Ryssland] kommer att gå tillbaka.” Det innebär också sönderfallet av Europeiska unionen och Nato.

  Detta kommer att bli upptakten till ett tredje världskrig. ((Daniel 11:29b, 30a; Matteus 24:7; 4 Moseboken 24:23, 24) Det kommer att bli ett kärnvapenkrig. (Uppenbarelseboken 6:4) ”Ett stort svärd” = kärnvapen. Detta är början på ‘födslovåndorna’. (Mark 13:8)

 • alexander-andersson

  WOW generellt så håller jag med grekerna och är emot det system vi har idag. Men när jag läser det här inlägget så låter de bara så dumt. Visst har inte alla hållit på med fuffens men majoriten har ALLTID föredragit privat lr svart så sluta upp med skitsnacket, snälla!

  • Vad i mitt inlägg är fel? Specificera dig. Som det nu är så är din kommentar bara dum och löjlig. Irrelevant. Sluta sprida gallimatias, snälla.

 • Pingback: Europas tangokavaljerer.()

 • Pingback: Ögonvittne i Aten: Påtagligt många äldre i protesterna | Svensson()

 • Pingback: Ögonvittnesskildring från Aten | Röda Lidköping()