Ögonvittne i Aten: Påtagligt många äldre i protesterna

Hamnarbetaren Erik Helgeson, på plats i Grekland för att förbereda Ship to Gazas avfärd, rapporterar regelbundet från det grekiska folkets protester mot regering, nyliberalism, privatiseringar och krispaket. Nu senast från oroligheterna i går kväll i Aten där han i jämförelse med de svenska tidningarnas rubriker och artiklar tonar ner det hela och ger en betydligt bredare bild av demonstranterna:

Val dar förväntade vi oss att mota en grupp pa några hundra svartklädda aktivister i strid med polisen. Redan pa tvärgatan var folksamlingen mycket större an sa. Ytterligare tusentals människor fanns samlade pa gatan nedanför lyxhotellen och inne pa den nedre delen av torget. De svartklädda grupperna med gasmasker fanns fortfarande pa plats, men skaran av människor som skanderade mot kravallpolisen och parlamentet var väldigt diversifierad. Påtagligt manga var äldre med vardaglig klädsel, ofta utrustade med ett enkelt munskydd eller syrabekämpande salva i ansiktet.

Striderna med polisen skapar dramatiska TV-bilder från hotellbalkongerna men antalet människor som kastar sten mot polisen varierar kraftigt. Stundtals handlar det om en handfull, ibland ar det hundratals i alla åldrar.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements