Polisinfiltratörer och polisvåld i Grekland

Enligt grekiska kamrater på plats i Athen så är det våld som polisen i Grekland denna gång utövat mot demonstranter det värsta polisvåldet i landets historia sen militärjuntan störtades på 1970-talet. Så här skriver min kamrat Spyros Niakas i en hälsning till de missnöjdas rörelse i Spanien:

Hi comrades, yesterday the government voted for the new pack of measures. We in Syntagma square had declared from the first days that this would be the day of our major battle. The trade unions had a 48 hour strike as well. dozens of thousand people came from the morning in the square for the second day (28-29) in the square. The police responded with a level of brutality never seen again in Athens (since the days of the junta, at least).

Aktivisterna på Syntagma-torget har en egen nyhetssajt där det finns mängder med filmer och bevis på polisens brutalitet. Det cirkulera också filmer på hur polisen slår sönder restauranger och kastar sten utan att några demonstranter finns i närheten. Precis som i Göteborg år 2001 så finns det alltså polisprovokatörer även i Grekland. Polisen är uppenbarligen sig lik från land till land. Våldsamma och opålitliga (naturligtvis finns det många vettiga enskilda poliser ändå) i vissa sitautioner.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements