Per Gudmundson och Galago

Det är på på något sätt symptomatiskt att en tidning som inte ett ögonblick drar sig för att sprida lögner om Ship to Gaza är enormt upprörda över ett eventuellt fiktivt hot mot Per Gudmundson i ett seriemagasin, Galago. Över Israels behandling av palestinier är man aldrig upprörda. På nåt sätt känns det som om Svenska Dagbladets verklighetskoll felar.

Sen kan jag förstås hålla med om att de två vänsterpartisterna Kawa Zolfagary och Simon Fors uttryckte sig helt olämpligt på Twitter. Men samtidigt är det ju också förståeligt att man känna på det viset inför Per Gudmundson. Ledarskribenten i fråga tycks ju ibland totalt sakna verklighetskontakt och trovärdighet. Han sprider islamofobi, invandrarfientlighet, fördomar och annat i en strid ström. Det hela är faktiskt lite av storm i ett vattenglas och Svenskans reaktion uppenbart totalt överdriven. Jag tycker inte heller att Galago gick för långt.

Intressant?
Bloggat: Neuding,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements