Förstatliga järnvägen

Det är dags att, i likhet med skolan, förstatliga hela järnvägen. Från banor, till tåg, från underhåll till drift. Allt bör förstatligas och det bör bli ett monopol. För på järnvägens område fungerar bara monopol bra, konkurrens, marknad, upphandling och sådant innebär bara att det funkar skitdåligt. Återinför gamla tider statliga järnvägsmonopol. För ska det vara monopol måste det ägas av oss alla. Ta ifrån ruttna bolag som DSB First och många andra det som de förstört och förstör. Vi kan inte acceptera att ha ett kollektivtrafiksystem som inte fungerar.

Läs också:

 • Järnvägsprofitörerna
 • Banprofitörerna
 • Trafikprofitörerna – persontrafiken
 • Trafikprofitörerna – godstrafiken
 • Järnvägsprofitörerna – bussbolagen
 • Intressant?
  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

  Advertisements
  • Erik Franzén

   håller med till fullo det är dessutom på tok för dyrt att åka tåg. gör resor billigare så ökar resorna och hela sverige får nytt liv… detta är ekonomi och bra för miljön