Thailand: Militären accepterar valresultatet

Enligt avgående försvarsministern i Thailand, general Prawit Wongsuwon, accepterar militären valresultatet. Om det egentligen är så vet vi inte än utan det återstår nog att se. Kanske beror det lite på vilken politik som den nya regeringen ledd av Yingluck Shinawatra kommer att föra.

Den avgående premiärministern, Abhisit Vejjajiva, avgick även som ledare för det Demokratiska partiet efter det rejäla valnederlaget:

En majoritet av de röstande thailändarna stödde Thaksins parti Puea Thai – när nästan alla röster hade räknats höll partiet fick 263 av 500 platser i parlamentet och regerande Demokratiska partiet höll 161 platser, enligt valkommissionen.

Valdeltagandet uppskattades till 74 procent.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements