Minskat stöd för rasistsekten SD

Svenska folket anser enligt en undersökning att Sverigedemokraterna (SD) är att jämföra med en sekt. Inte direkt en trevlig bild, tänk bara Knutbysekten, Livets ord, Scientologerna, Islamiska Jihad, folk som stänger in sig i grottor och väntar på domedagen osv. En samling lätt knäppa typer alltså. Det är vad en majoritet av svenska folket anser om Sverigedemokraterna som parti. En sekt till högerparti. Jag anser att SD är ett fascistiskt och rasistiskt parti. Partiet alltså, inte dess väljare. Man måste vid analyser göra skillnad mellan partiet i sig, dess kärntrupper/aktivister och dess väljare vilket borgare i allmänhet missar. Precis som man också måste göra med andra partier.

En annan undersökning, en av dessa ständigt återkommande opinionsundersökningar, visar nu att stödet för SD sjunker, att det har sjunkit rejält under senare tid. Om det är så så är det bra. Ett fascistiskt och rasistiskt parti förtjänar inget stöd. Men vi ska nog inte dra alltför stora växlar på den aktuella opinionsundersökningen. Den kommer från Skop och det är i min erfarenhet ett mindre tillförlitligt undersökningsföretag. Deras opinionsundersökningar tycks ha en tendens till att vara mer extrema åt olika håll än andra.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Om man läser stollerierna i kommentarsspalterna hos tidningar, på Newsmill och på SVTDebatt är det uppenbart att det handlar om en sekt. Ett gäng personer med förvirrad världssyn, totalt usla kunskaper i historia med egenpåhittade händelser och med påståenden om statistik som saknar all anknytning till verklighet.

  • sd pratar för döva öron Ni har tydligen inte förstått deras budskap De är inte rasister de vill bara föra en politik med ansvar o uppriktighet Tror inte att invandrarna kan må så bra av denna oansvarliga invandring som råder nu eller också gör dom det för dom blir ju försörjda här iallafall som dom inte blir i sitt hemland Naiva svenskar Ja där kan man ju säga SOVANDE FOLKET Vakna upp Ni som slänger skit på sd har inte bott i ytterområdena som dom vandaliserar Dom väljer ju själva var dom vill bo också De hatar även varandra Ligger i deras gener att kriga ingen ger sig  En som är trött på att höra våra barn bli kallad svenskhoror m.m

    • Anonym

      Jo, Ann-katrin, SD har definitivt en rasistisk värdegrund. Det är så bara och det går inte att snacka bort på något sätt. SD kommer aldrig att förstå hur man bygger ett bra samhälle där alla är lika värda och har samma rättigheter. SD förstår inte heller hur en gemensam välfärd skapas. Därför kommer de att åka ut 2014.

  • Pingback: SD ett ensvarsparti som vill byta rock. | Annarkia()