Tysklandsfärja på grund?

Tysklandsfärjan Stena Germanica ska ha gått på grund i inloppet till Göteborgs hamn nu på morgonen. Sådana grundstötningar framstår för mig som mycket märkliga. Färjan ifråga anlöper ju Göteborg varannan dag och all personal ombord borde ju känna till Göteborgs skärgård, inlopp och hamn som sin egen bakficka.

Det är inte utan att man undrar om alkohol spelat en viss roll eller att ansvaret överlåtits till en sommarvikarie medan den kunnige satt och sov. Alternativet är förstås nåt tekniskt fel.

Konstigt är också att göteborgstidningarna tycks var de enda som inte skrivit nåt om detta. Har det verkligen hänt funderar man ju då?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

PS. Kl. 9:02. Nu har göteborgstidningarna också vaknat och de skriver att färjan inte alls gått på grund utan har kört på en av de där bojarna (fast man kallar dem fyrar) som utmärker farleden in till Göteborgs hamn. Och det verkar ha varit ett tekniskt fel. DS.

Advertisements
  • Hmm. Du är nog inte helt fel ute här. Det är nog vanligare än man tror att man lägger över ansvaret på en vikarie.