Murdochskandalen: Avgående polischef anklagar David Cameron

Polischefen vid Londons Metropolitan Police (Met, också känt som Scotland Yard), Paul Stephenson, har tvingats avgå som en följd av avlyssningsskandalen med Murdochtidningen News of the World (NotW). Han förnekar att det är därför, men det är uppenbart att han åkt på mutresor, anordnade av en PR-ansvarig som tidigare varit NotW-chef, Neil Wallis. Mutresorna har inkluderat lyxvistelse på spa, träffar med höjdare och journalister från NotW osv:

Stephenson, chef för Londonpolisen (känd som Scotland Yard), förnekar att han avgick på grund av anklagelserna, men  om att ha låtit sig bjudas på en spa-vistelse värd 125 000 kronor. I stället fokuserade han alltså på Cameron och Coulson.

[…]

Paul Stephenson avgick i går. I ett uttalande sade Stephenson att han avgår som en konsekvens av de ”pågående spekulationer och anklagelser om kopplingar på hög chefsnivå mellan Met (polisen) och News International”. Han hänvisade särskilt till Neil Wallis, som gripits för inblandning i avlyssningshärvan.

Stephenson betalade Wallis 1 000 pund om dagen för arbetet som rådgivare.

[…]

Stephenson har vid 18 tillfällen ätit och druckit tillsammans med Wallis och andra chefer för News of the World, allt redovisat som representation. Han har även umgåtts privat med Wallis, skriver Guardian.

I sitt avskedstal så fokuserade dock DonaldsonDavid Cameron och dennes medierådgivare Coulson som innan 2007 var chef på NotW och ansvarig för en del av de olagliga avlyssningsoperationer som tidningen sysslade med. Frågan i detta sammanhang är hur mycket David Cameron egentligen visste och hur inblandad han kan tänkas vara.

Den senaste chefredaktören för NotW, Rebekah Brooks har avgått som chef för News International, den del av Murdochs imperium som äger tidningarna i Storbritannien. Hon har dessutom gripits av polisen. Murdochskandalen rullar vidare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements