Amy Winehouse – ny medlem i 27-klubben

Amy Winehouse verkar ha varit en djupt olycklig människa med svåra drogproblem som trots det lyckades prestera ett antal musikaliska mästerverk. Hon är en av få moderna unga musiker och sångare jag lyssnat mycket på (det finns några till). Nu är hon död. I samma ålder som många andra begåvade popartister. 27 år gammal. Samma ålder som Brian Jones, Jim Morrison, Janis Joplin och Jimi Hendrix hade när de dog. Det var dessa fyra som gav upphov till namnet 27-klubben (27-club). Men det finns artister som dog när de var 27 år gamla innan dess och det är bluesartisten Robert Johnson (figurerar i filmen O Brother where art thou) som blivit den mest kände av dessa. Enligt legenden dog han för att han sålt sin själ till djävulen.

Intressant?
I media: SVD1, 2, 3, DN, GP, EX1, 2, 3, 4, 5,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Du glömde Kurt Cobain. Men det Winehouse har gemensamt med dessa giganter är ju bara åldern vid dödsfallet. Musikaliskt är det som att jämföra en trehjuling med formelbilar. Alla har hjul men sen upphör likheterna.

    • Jag gillar inte Nirvana. Därför tog jag inte med Cobain. Det finns massvis med andra som jag också utelämnade. Amy Winehouse är precis lika bra som the Doors (jag har alla deras skivor och mer därtill) och Janis Joplin (som i allmänhet är övervärderad enligt min åsikt.) Jimi Hendrix var väl mer nyskapande och speciell, men inte nödvändigtvis bättre. jag har alla hans originalskivor också, också där plus lite till.

  • Pingback: 27-klubben - inte bara en myt | Svensson()