Det är klart att de som vill vara salongsrasister tar avstånd

Det är klart att rasistpartierna Fremskrittspartiet (Frp) och Sverigdemokraterna (SD) försöker distansera sig från terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik. Ingen kan försvara ett sådant terroristdåd. De två partierna är inte ansvariga för själva terroristhandlingen, men de är ansvariga för att ha skapat den hatiska högerextrema miljö i vilken Anders Behring Breivik utvecklats till terrorist. I 10 år var han medlem i Frp och hade också förtroendeposter. han deltog i diskusssioner på  högerextrema internetforum och han hade politiska kontakter som också SD har, exempelvis med brittiska English Defence League.

Frp och SD har politisk uppfattningar om islam, solidaritet, arbetarrörelsen, invandringen med mera som i stort sett är identiska med de som Anders Breivik presenterar i sit t manifest. De har åsiktsgemenskap vad än Jimmie Åkesson och Siv Jensen säger. Frp och SD må vara oskyldiga till terroristbrottet, men där inte oskyldiga till att det skapats  en högerextremistiskt terrorist. Även om de gärna vill vara salongsrasister som många inom svenska Folkpartiet så är Frp och SD ändå något smutsigare än så.

Anders Behring Breiviks terroristdåd var ett (eller två, beroende på hur vi ser det) politiskt attentat från en högerextrem terrorist. En högerextrem terrorist som delar politiska uppfattningar med SD och Frp, en man som delvis  fostrats politiskt inom Frp.

Intressant?
Bloggat: Röda Berget, Moberg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

12 svar på “Det är klart att de som vill vara salongsrasister tar avstånd”

  1.  ”Frp och SD har politisk uppfattningar om islam, solidaritet,
    arbetarrörelsen, invandringen med mera som i stort sett är identiska med
    de som Anders Breivik presenterar i sitt manifest”

    Ja det stämmer. Men knappast att Frp eller SD har våldsterror på programmet. Så jämförelsen du gör skulle till exempel även kunna göras mellan vänsterrörelserna och Baader-Meinhof-ligan. Eller islamistiska terrorister och alla troende muslimer.

    1. Men snälla du, jag har aldrig hävdat att SD och Frp har våld på programmet. Din argumentation har ingen koppling till mitt inlägg. En meningslös kommentar med andra ord.

      1. Och vänsterrörelserna respektive troende muslimer har inte heller våld på programmet, eller hur? Om jag inte TOTALT missuppfattat dig är du kritisk mot SD, Frp och liknande och framför din kritik genom en jämförelse mellan dessa partier och Breiviks åsikter. Guilt-by-association. Som kan göras även mellan till exempel vänsterrörelsen du tillhör och Baader-Meinhof. Samma ideologiska plattform men utan våldet. Du är säkert bekant med begreppet ”terroristkramare”. Är det inte lite orättvist att du nu själv kör med samma taktik?

        1. Och? Mellan Baader Meinhof (RAF) och de som tycker likadant, ja. Dvs stalinister och maoister. Men knappast den vänster jag tillhör som förföljts, mördats och fortfarande förföljs och mördas av just samma grupperingar som har gemensamma åsikter med RAF.

          Det finns få likheter mellan nazisters och Breiviks åsikter, däremot mellan SD:s och Breiviks. På samma sätt finns det mycket få likheter mellan de åsikter som företräds av organisationer som min (kallas ibland trotskister) och RAF. Jag har alltså inga problem med det resonemang jag för.

          Som dessutom faktiskt inte är gulit by association. Guilt by association hade det varit om jag sagt att SD var skyldiga till terroristdåden. Men det säger jag alltså inte. Jag säger att de skapat en miljö där sådan som Breivik frodas och göds.

        2. Och? Mellan Baader Meinhof (RAF) och de som tycker likadant, ja. Dvs stalinister och maoister. Men knappast den vänster jag tillhör som förföljts, mördats och fortfarande förföljs och mördas av just samma grupperingar som har gemensamma åsikter med RAF.

          Det finns få likheter mellan nazisters och Breiviks åsikter, däremot mellan SD:s och Breiviks. På samma sätt finns det mycket få likheter mellan de åsikter som företräds av organisationer som min (kallas ibland trotskister) och RAF. Jag har alltså inga problem med det resonemang jag för.

          Som dessutom faktiskt inte är gulit by association. Guilt by association hade det varit om jag sagt att SD var skyldiga till terroristdåden. Men det säger jag alltså inte. Jag säger att de skapat en miljö där sådan som Breivik frodas och göds.

        3. Hur är det Orättvist när sd,nsf,nd… har användt sig av guilt by association argument de senaste 50 åren? hela argumentationen är byggd dess hela tes, men när rationaliteten slår till och använder deras egna vapen emot dem så slår de ifrån sig. fascismen är bygg på irrationalitet som väsen.

  2. Eh, han har ju skjutit och sprängt sina egna landsmän, hur går det ihop med rasismen. Antinorsk?

  3. Eh, han har ju skjutit och sprängt sina egna landsmän, hur går det ihop med rasismen. Antinorsk?

  4. Hade det funnits vett på någon sida av staketet så hade ni gjort gemensam sak och TILLSAMMANS fördömt vansinnesdådet..Men nej då..Hellre hänge sig åt den kollektiva härdsmältan, peka och skuldbelägga och därmed springa ABB’s ärenden och frammana det krig han vill ha.

  5.  ABBs ärendet blir till intet då det aldrig fanns från första början, det är därför som vi måste diskutera vansinnets föreställningar i sin högst subjektivitetsrealitet likt Kant och dess religiösa föreställningar om en gemensam sak för irrationalitetsförnufts högborg nämligen sd, som dessutom skiljer sig från fremskrittpartiet som är mindre reaktionära i sin konservativa läggning  och med sin nazism bakgrund.
     Sverigedemokraterna är med andra ord nazister som ideologiserar, anti-rationalitet, anti-upplysning, anti-humanism vilket slutsatsen är att sverigedemokraterna är antidemokrater.

Kommentarer är stängda.